Skip links

Dit project is mogelijk gemaakt door:

IN ONTWIKKELING

Project: Interactieve Fitnessgame

Game details

Platform

VR

Genres

VR, Simulation, Health

Gamen is tegenwoordig voor bijna iedereen. Hoewel dat voor ons als game-uitgeverij een prachtig gegeven is, brengt het ook nadelen met zich mee. Veel en goed bewegen is namelijk een essentiële factor om gezond te leven en oud te worden! Om meer mensen te motiveren en stimuleren om dit te doen, werkt Lion Castle aan een interactief fitness prototype voor de toekomst. Door high-end, rewarding en immersive gaming technologieën te combineren met een volledig interactief fitnessprogramma, kunnen wij hierna compleet nieuwe trainingservaringen bieden voor een veelvoud aan verschillende sporten.

Voor dit project heeft Lion Castle een Versneller Innovatieve Ambities (VIA) subsidie vanuit het SNN om een exergame te ontwikkelen die aantrekkelijk en uitdagend is als een topklasse entertainmentgame, maar hiernaast ook de gebruiker stimuleert om actief te bewegen.

Behalve de reguliere gameconsument wordt hiermee ook een bredere doelgroep toegankelijk voor Lion Castle. Het interactieve sportplatform is zo ontwikkeld dat de sportindustrie, in de breedste zin van het woord, nu ook laagdrempelig kan kennismaken met de wereld van gaming in de hoogste kwaliteit. Daarnaast biedt het volop kansen voor VR e-commerce, immersive marketing alsemede toegepaste sporttrainingen.

Een belangrijk aspect van ‘immersive’ sporten in het interactieve prototype is het realisme van de virtuele personal trainer die de speler motiveert om beter, vaker en intensiever te sporten. Tevens geeft die actieve coaching op uitvoering van bepaalde oefeningen, gebruikmakend van nieuwe, baanbrekende technologie die nog niet eerder is gezien in de industrie. Spelers gaan door dit niveau van levendigheid en realisme aantoonbaar vaker, beter en langer sporten.

🍪 This website uses cookies to improve your web experience.